Iti dau reducere 1% la PC Garage

29 iunie 2010

Dezastru in Judetul Suceava dupa furtuna de luni seara, 28.06.2010



Patru morţi şi două persoane date dispărute în urma inundaţiilor


Patru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute în judeţul Suceava, în urma inundaţiilor puternice de luni seară ce au afectat grav 52 de localităţi, fiind distruse 13 case, alte 936 fiind avariate, peste 400 de locuinţe izolate şi cel puţin 270 de persoane fiind evacuate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma inundaţiilor puternice de luni seară patru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute.
.
"Situaţia este tragică, iar pagubele de neimaginat. După ce în 2008 a fost distrusă de inundaţii o mare parte din zona de nord şi nord-vest a judeţului, acum avem distrugeri majore în zona de est şi nord-est, între bazinul râului Suceava şi al râului Siret", a spus Flutur.

El a arătat că se află în teren împreună cu echipe de intervenţie pentru a fi luate măsuri de prevenire a producerii de noi pagube în condiţiile în care se anunţă un nou val de ploi în după-amiaza zilei de marţi.

În urma ploilor torenţiale, au fost afectate grav 52 de localităţi din judeţ, fiind distruse 13 case, alte 936 de case au fost avariate, iar peste 400 de case sunt izolate.

Au mai fost distruse drumuri judeţene pe o lungime de opt kilometri şi avariate pe o lungime de peste 17 kilometri, drumuri comunale distruse pe o lungime de peste 25 de kilometri şi avariate pe o porţiune de peste 135 de kilometri şi un drum naţional avariat pe o distanţă de 720 de metri.

În urma ploilor, au fost distruse nouă poduri şi trei podeţe, avariate 21 de poduri şi 84 de podeţe, dar şi apărări de maluri avariate sau distruse pe o lungime de peste 200 de metri.

De asemenea, apele revărsate au inundat 1.166,5 hectare de terenuri agricole şi păşune.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, sunt închise circulaţiei drumurile naţionale DN 17 între Gura Humorului şi Ilişeşti, DN 2 E în zona Vicovu de Jos, DN 2 K în comuna Iaslovăţ şi drumurile judeţene DJ 291 A Zvoriştea - Zamostea - Grămeşti, DJ 280 V în localitatea Pătrăuţi, DJ 290 D şi DJ 178 B în comuna Şerbăuţi, DJ 208 D în comuna Dragomirna, DJ 209 V şi DJ 178 în comuna Arbore, DJ 209 D în comuna Dărmăneşti, DJ 209 L în comuna Cacica, DJ 178 A în comuna Comăneşti, DJ 178 C în comuna Frătăuţi şi DJ 209 K în comuna Marginea.

În urma furtunii de luni seară, 32 de comune sunt nealimentate cu energie electrică, după ce şapte linii electrice au fost avariate total, alte 12 avariate parţial şi 279 de posturi de transformare au fost avariate, iar şapte stâlpi de înaltă tensiune şi cinci stâlpi de joasă tensiune au fost distruşi.

Echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, IPJ Suceava şi IJJ Suceava, împreună cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, actţionează în continuare pentru căutarea şi salvarea persoanelor aflate în pericol şi pentru diminuarea efectelor viiturilor.

Sursa MediaFAX

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins