Iti dau reducere 1% la PC Garage

3 iunie 2008

Comuna Marginea

Comuna Marginea, in Judetul Suceava a fost descrisa si apreciata de calatorii europeni deja de mai multe secoleImage in urma ca un centru deosebit de interesant prin traditia si frumusetile imprejurimilor care le ascunde frumoasa Bucovina.
Localitatea este situata la intersectia a doua artere de circulatie rutiera foarte importante, una de-a lungul liniei de contact munte-podis D.N. 2E, intre comuna Putna si orasul Gura Humorului si alta care traverseaza Obcina Mare - D.N. 17A, intre municipiile Radauti si Campulung Moldovenesc, peste Pasul Ciumarna (1100 metri altitudine), fiind in vecinatatea municipiului Radauti, la o distanta de 8 km de acesta, la 15 km de de orasul Solca si la 48 km distanta de municipiul Suceava. Aceste cai rutiere foarte bine intretinute sunt importante din punct de vedere turistic fiind acelea ca asigura legatura intre principalele asezăminte monahale, perle ale culturii medievale romanesti si europene incluse in patrimoniul UNESCO situate la Putna ,Radauti, Arbore, Voronet, Sucevita si Moldovita.Numarul mare al locuintelor, ponderea destul de ridicata a populatiei tinere (peste 40%) cat si una din cele mai ridicate natalitati din judet si din tara, fac din comuna Marginea un important rezervor de forta de munca.Din punct de vedere turistic Marginea este cunoscuta pe plan national si mai ales international prin pastrarea si perpetuarea intr-o forma autentica a stravechilor indeletniciri din epoca bronzului (sec. V - V I ) de modelare manuala a lutului argilos in scopul fabricării vaselor cu intrebuitare casnica pentru gatit sau pentru prelucrarea laptelui si diverse alte forme ornamentale.
Unicitatea ceramicii de Marginea pe plan international este dată de culoarea neagra rezultata în urma arderii precum si modelarea unor forme specifice tradiţionale.Conditiile cadrului natural sunt favorabile, comuna beneficiind de resursele podisului(terenuri arabile, pasuni, materiale de constructii) dar si ale muntelui(paduri, fanete, pasuni) Marginea este apreciata in aspectul pluricultural al locuitorilor sai si in dezvoltarea sa economica. Ceea ce a mirat pe calatorii de odinioara, trebuie sa atraga si sa apropie si pe turistul european actual.Marginea asteapta in anii viitori foarte multi musafiri.
Localnicii sunt convinsi ca acestia vor fi placut impresionati. Trebuie ca Bucovina sa-si pastreze renumele de " Elvetia Romaniei"
.Image

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins