26 iulie 2008

Risc de inundatii in Suceava unde doua diguri s-au fisurat

Ploile căzute azinoapte au acoperit de ape aproape tot judeţul Suceava, anunta Realitatea Tv.

Cele mai afectate localităţi sunt Suceviţa, Putna, Rădăuţi, Moldoviţa şi Marginea, iar autorităţile deja s-au imlicat si au evacuat zeci de familii.


Două diguri de protecţie din Suceava s-au fisurat şi există pericol mare de inundaţii iar in Rădăuţi şi Voitinel mai multe case au luat foc după ce au fost lovite de trăsnete.

Digul de protecţie al oraşului Suceava s-a fisurat, în această dimineaţă, iar apa a ajuns deja în cartierul Iţcani, iar digul de protecţie din localitatea Horodnic, a cedat si el. Pentru că există pericolul inundării zonei, autorităţile au anunţat că vor evacua localităţile apropiate: Horodnicul de Sus şi Frădăuţi.


Apele au inundat localităţi din tot judeţul Suceava. La Putna şi Suceviţa zeci de locuinţe au fost izolate de ape iar familiile au fost deja evacuate.


La ieşirea din comuna Marginea podul care face legătura cu Suceviţa s-a rupt din cauza puhoaielor.Podul din localitatea suceveană Marginea a cedat azi-noapte după ce a plouat torenţial aproape două zile. Apele Suceviţei s-au umflat şi au distrus pilonul central de susţinere. Stâlpul s-a scufundat câţiva metri, iar podul s-a rupt în două. În plus, la Rădăuţi şi Voitinel mai multe case au luat foc din cauza trăsnetelor.


Pompierii nu mai fac faţă solicitărilor şi au cerut ajutorul colegilor de la Botoşani, care au mai trimis un echipaj al ISU dotat cu motopompe şi bărci pneumatice.


În Suceava, canalizarea nu a mai făcut faţă ploii, mai multe cartiere au fost inundate. Apele râului Suceava au ieşit din matcă şi ameninţă podul de la Iţcani, aflat chiar în oraş. Pe pod, Poliţia Rutieră a limitat circulaţia, iar accesul maşinilor de mare tonaj este interzis.


"În cazul în care ajunge la tăblia podului oprim circulaţia dar deocamdată sper să nu avem asemenea situaţii în schimb sunt inundate câteva case aici în cartier" a declarat Viorel Horedenciuc, şef Poliţia Comunitară.


Sursa: ROL.ro

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins