25 aprilie 2009

Cutremur de 5,3 grade „scutură” Capitala


In seara aceasta, în jurul orei 20:20 minute, a avut loc, în zona Vrancea, un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter. Seismul s-a simţit şi în Capitală pentru câteva secunde


Cutremurul a fost resimţit la Bucureşti cu o intensitate de 3-4 grade pe scara Mercalli. Oficialii de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului susţin că seismele din zona Vrancea nu dau replici, deci nu ar trebui să ne aşteptăm la un alt cutremur.

Adâncimea la care a avut loc seismul este de 120 de kilometri, iar intensitatea în zona Vrancea a fost de 5 grade pe scara Mercalli.

Deşi amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute, cutremurul a fost resimţit doar pentru câteva secunde.

Liniile telefonice au căzut în mai multe zone ale ţării, inclusiv în Capitală.

În Bucureşti sunt 392 de clădiri cu risc seismic ridicat, aşa numitele “clădiri cu bulină roşie”, construite înainte de 1940, care s-ar putea dărâma în cazul unui cutremur puternic, de peste 7 grade pe scara Richter.

În afară de Bucureşti, seismul s-a resimţit şi în alte oraşe precum: Braşov, Iaşi, Galaţi, Piatra-Neamţ, Ploieşti şi Constanţa.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins