7 ianuarie 2010

Un tanar din Marginea anchetat fiindca a luat sume considerabile de bani pentru a obţine permise de conducere auto, fără să dea examen
Un tânăr din comuna Marginea a primit interdicţie de la procurorii din Rădăuţi de a părăsi localitatea de domiciliu, fiind acuzat că, dându-se poliţist, a reuşit să păcălească doi indivizi, care au plătit sume considerabile pentru a obţine permise de conducere auto, fără să dea examen şi fără să facă nici măcar o oră de şcoală de şoferi.

Constantin Hânţari, în vârstă de 26 de ani, a fost consemnat la domiciliu pentru cel puţin 30 de zile, iar, în cursul zilei de marţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au început, la propunerea poliţiei, urmărirea penală împotriva sa.
Tânărul din Marginea a fost pus sub învinuire pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.
Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2007, în lunile mai-august, Hânţari i-a indus în eroare pe Dan Olenici, în vârstă de 42 de ani, din Horodnic de Jos, şi Iulian Gurău, de 36 de ani, din Gălăneşti, cărora le-a promis că le va obţine permise de conducător auto, fără a da examene, fără a plăti taxe de şcolarizare şi înscriere la vreo şcoală de şoferi.
Tânărul din Marginea le-a dat de înţeles celor doi, susţin anchetatorii, că este poliţist şi că, în schimbul unor sume de bani, îi poate ajuta pe cei doi să obţină permisul auto.
Olenici şi Gurău au scos din buzunare suma de 1800 de euro, respectiv 1500 de euro şi, la scurt timp, au primit permisele de conducere.
Ulterior, însă, au aflat că respectivele permise sunt contrafăcute, cu ajutorul unui calculator şi a unei imprimante color.
Totul a ieşit la iveală în momentul în care unul dintre cei doi păcăliţi a fost implicat într-un accident rutier, iar poliţiştii şi-au dat seama că permisul acestuia este un fals grosolan.
Procurorii rădăuţeni au luat hotărârea de-ai interzice lui Constantin Hânţari să părăsească localitatea de domiciliu, întrucât acesta călătoreşte săptămânal în afara graniţelor ţării şi există riscul de a se sustrage de la cercetări.
Tânărului din Marginea i s-a pus în vedere că, în cazul în care va încălca restricţiile procurorilor, va fi arestat preventiv.


Sursa: Monitorul de Suceava

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins