Iti dau reducere 1% la PC Garage

26 iulie 2008

La Horodnic, digul de protecţie al unui lac de acumulare s-a rupt din cauza puhoaielor

In judeţul Suceava, puhoaiele din ultimele două zile au izolat zeci de cătune, au rupt poduri şi podeţe şi au lăsat sute de oameni fără un acoperiş deasupra capului.

Satul Ţibeni a fost izolat de comuna Satu Mare după ce râul Suceava care trece prin zonă a ieşit din matcă. Peste 150 de locuinţe au fost izolate după ce râul Suceava şi-a ieşit din matcă. Apa a ajuns până la nivelul acoperişului. Oamenii au rămas blocaţi în poduri şi în copaci şi au cerut ajutorul pompierilor. Localnicii povestesc că viitura le-a luat totul în câteva minute.

Digul de protecţie al oraşului Suceava s-a fisurat, vineri dimineaţă, iar apa a ajuns deja în cartierul Iţcani. Un alt dig de protecţie, cel din localitatea Horodnic, a cedat, iar apa a inundat rapid câteva case. Pentru că există pericolul inundării zonei, autorităţile au anunţat că vor evacua localităţile Horodnicul de Sus şi Frătăuţi. Tot judeţul Suceava, probleme grave sunt la Vicovu de Jos, Voitinel, Todireşti, Putna şi Frătăuţi, unde de asemenea, apele au intrat în case.

Nordul judeţului Suceava e la un pas de izolare. După ce au cedat în faţa apelor atât digul de la Horodnic cât şi podul de la Marginea, sute de localnici aşteaptă să fie evacuaţi.

La Horodnic, digul de protecţie al unui lac de acumulare s-a rupt din cauza puhoaielor

Probleme sunt şi în nord-vestul ţării, în Satu-Mare, Sălaj şi Maramureş. Ploile torenţiale au crescut debitele mai multor râuri, iar apele au intrat în casele oamenilor şi au rupt zeci de poduri şi podeţe. Autorităţile au trebuit să evacueze familiile aflate în pericol.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins