Iti dau reducere 1% la PC Garage

26 iulie 2008

SUCEAVA. BARAJUL HORODNIC S-A RUPT, IAR LOCALITATEA VICOVU DE JOS ESTE ÎN PERICOL


Suceava. Barajul Horodnic s-a rupt, iar localitatea Vicovu de Jos este în pericolPloile abundente crează în continuare probleme pe raza judeţului Suceava, unde barajul de la Horodnic s-a rupt. Localitatea Vicovu de Jos este lipsită de apărare, chiar dacă în zonă, se lucrează la ridicarea de diguri. Acolo a fost şi preşedintele Traian Băsescu, să vadă cum merg operaţiunile, la puţin timp după ce ministrul de Interne Cristian David, a cerut să fie suplimentate echipele de intervenţie care gestionează situaţia de criză de la barajul afectat.

Cele mai afectate localităţi sunt Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Voitinel, Frăţăuţii Noi, Marginea, Suceviţa şi Putna. Multe dintre aceste au fost evacuate aproape în totalitate.

Între timp, viitura de pe Siret se apropie de localitatea Răchiteni, judeţul Iaşi. Oamenii sunt pregătiţi pentru ce e mai rău, chiar dacă digurile au fost consolidate cu peste 17.000 de saci cu nisip. Echipele de intervenţie au adus şi diguri gonflabile pentru a preveni revărsarea râului. Casele nu sunt însă în pericol, deoarece digurile au fost supraînălţate cu aproximativ un metru.

Peste 200 de oameni au fost evacuaţi în judeţul Botoşani, după revărsarea Prutului. Aproape 60 de case au fost inundate în comuna Baranca. Patru locuinţe sunt complet distruse. Mihai Ghilian, reprezentant al ISU Botoşani asigură însă că situaţia este sub control iar debitul Prutului este în scădere la punctul de intrare în ţară. Şi celelalte râuri din judeţ prezintă scăderi de debit.

Antena3.ro

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins