Iti dau reducere 1% la PC Garage

7 septembrie 2008

Marginea şi Suceviţa, împânzite de camere de supraveghere video


Zeci de camere de supraveghere video au fost instalate în comunele Marginea şi Suceviţa, în cadrul unor proiecte de prevenire a criminalităţii în mediul rural („Comuna Marginea – localitate fără criminalitate” şi „Comuna Suceviţa – turism în siguranţă”), iniţiate de Biroul Poliţiei Rurale Rădăuţi, în parteneriat cu autorităţile din cele două localităţi.

După ce în luna martie a acestui an, Marginea a devenit cea mai supravegheată localitate din judeţ, fiind montate 49 de camere video, în zona staţiilor peco, în centrul comunei şi la şcoala generală, recent, un sistem de monitorizare video a fost instalat şi la Suceviţa.

La sfârşitul lunii trecute, nu mai puţin de 19 camere au fost puse în funcţiune în Suceviţa, jumătate dintre acestea fiind montate în zona mănăstirii din localitate şi a parcării din faţa lăcaşului de cult, iar restul, în zona primăriei şi a şcolii generale.

Prin intermediul camerelor de supraveghere, poliţiştii monitorizează nu numai obiectivele din zonă, cât şi traficul rutier de pe DN 17 A, drumul ce traversează cele două localităţi.  

 

Măsuri pentru siguranţa turiştilor şi localnicilor din Suceviţa  

Şeful Biroului Poliţiei Rurale Rădăuţi, subcomisarul Daniel Andrei, ne-a declarat, ieri, că pe lângă aceste camere de supraveghere, în cadrul proiectului de la Marginea au fost tipărite nu mai puţin de 12.500 de pliante cu recomandări preventive împotriva furturilor din locuinţe, violenţei stradale, delicvenţei juvenile, accidentelor rutiere etc., pliante ce au fost distribuite în cele 22 de comune arondate municipiului Rădăuţi.

La Suceviţa, vor fi distribuite, îndeosebi în zona obiectivelor turistice, alte 3.500 de pliante cu caracter preventiv pe problematica accidentelor rutiere şi a victimizării turiştilor.

Subcomisarul Andrei a mai spus că, în cele două comune, au fost montate, în zona trecerilor de pietoni, seturi de benzi rezonatoare din marcaj termoplastic, al căror scop este acela de a-i determina pe şoferi să reducă viteza.

„Am încheiat un parteneriat şi cu Asociaţia pensiunilor turistice din Suceviţa, în vederea rezolvării în comun a unor probleme ce pot leza atât interesele turiştilor, cât şi ale localnicilor, avându-se în vedere faptul că localitatea este una dezvoltată din punct de vedere turistic, fiind tranzitată anual de zeci de mii de turişti, inclusiv din străinătate, cazarea acestora fiind asigurată în peste 60 pensiuni şi case de vacanţă”, a declarat şeful Biroului Poliţiei Rurale Rădăuţi, precizând că cele două proiecte prevăd şi intensificarea controalelor şi a activităţilor de patrulare, utilizarea patrulelor şcolare în zona unităţilor de învăţământ şi asigurarea de către agenţii posturilor de poliţie a fluidizării traficului rutier în zona şcolilor, îndeosebi la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

 

A scăzut numărul de infracţiuni  

Subcomisarul Daniel Andrei susţine că la Marginea, acolo unde camerele de supraveghere video au fost instalate din luna martie a.c., au început să apară deja şi rezultatele. Au scăzut furturile cu 36% (din care furturile din locuinţe cu 33%), accidentele rutiere grave cu 50%, tamponările cu 30% şi faptele penale cu autori necunoscuţi cu 56%, fiind constatate cu 13% mai puţine infracţiuni faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului trecut.


Sursa:
http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-08-08/Marginea-si-Sucevita-impanzite-de-camere-de-supraveghere-video

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Cuprins