Iti dau reducere 1% la PC Garage

17 ianuarie 2009

Doi consateni la braconaj prin „Codrii Voievodesei”


Doi bărbaţi din localitatea suceveană Marginea, au fost depistaţi de poliţişti, după ce la sfârşitul săptămânii au împuşcat în complexul de vănătoare „Codrii Voievodesei” un cerb, un porc mistreţ şi un căprior. Poliţiştii de la IPJ Suceava, precizează că au fost sesizaţi despre faptul că la Complexul de Vânătoare „Codrii Voievodesei” de pe raza comunei Horodnicu de Sus, s-ar fi produs un braconaj. Astfel lucrătorii Serviciului A.E.S.T. au demarat cercetările şi i-au identificat pe „vânători” în persoana lui B. VASILE, în vârstă de 38 ani şi O. DUMITRU, în vârstă de 49 ani, ambii din comuna Marginea.

În timpul audierilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 08/09.11.2008, în jurul orelor 22.00, B. VASILE şi-a luat arma de vânătoare proprietate şi un număr de 7 cartuşe aferente şi s-a deplasat împreuna cu O. DUMITRU cu autoturismul acestuia, marca „Chrysler” înmatriculat în Italia spre Complexul de Vânătoare „Codrii Voievodesei”. În zona respectivă B. VASILE a împuşcat 3 exemplare vânat din speciile cerb comun, mistreţ şi ied de căprioară, după care au distrus o bucată din gardul împrejmuitor pentru a transporta vânatul la autoturism. Cei doi au tranşat şi împărţit vânatul.
Poliţiştii au reuşit să recupereze trofeul de cerb, pielea de mistreţ, ied şi cantitatea de 75,5 kg de carne, care au fost predate la Ocolului Silvic Marginea, unitate silvică ce administrează complexul de vânătoare.

Poliţiştii au ridicat arma proprietatea lui B. VASILE în vederea continuării cercetărilor, iar valoarea prejudiciului cauzat este de 12.000 euro.
Celor doi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „braconaj, distrugere şi uz de armă letală fără drept”, cercetările fiind continuate cu făptuitorii în stare de libertate.

http://www.news-bucovina.ro/stiri/suceava


Adauga un comentariu

2 comentarii:

Anonim spunea...

vaiiiii

Anonim spunea...

http://marginea.buy-forum.com
Forumul marginenilor de pretutindeni si numai

căutare personalizată

Cuprins