Iti dau reducere 1% la PC Garage

14 septembrie 2009

Lia Pascaniuc originară din Marginea vinde în Italia fotografii artistice cu sute de euro


O tânără originară din comuna suceveană Marginea şi-a împlinit visul în Italia, la Torino. Plecată în Italia încă din adolescenţă, Lia Pascaniuc realizează fotografii artistice cotate de criticii de artă la un nivel ridicat. În colecţia permanentă a Galeriei Civice din Modena se află trei dintre fotografiile realizate de Lia. De opt ani, Lia Pascaniuc lucrează la Torino ca director comercial la o firmă de dezvoltări imobiliare.



Lia Pascaniuc este o tânără de 28 de ani pasionată de fotografie încă din adolescenţă. Norocul i-a surâs în Italia, unde a avut ocazia să-şi expună lucrările în cadrul unor expoziţii şi apoi să le vândă cu sute de euro.
Lia este originară din comuna suceveană Marginea şi a plecat în Italia la doar 17 ani, la surorile ei de la Torino. Acolo s-a înscris la un liceu cu profil economic, unde a urmat cursurile la seral pentru a putea munci în timpul zilei.
“Mi-a plăcut întotdeauna să mă descurc singură, aşa că am muncit de când eram adolescentă. Lucram de dimineaţa până seara, când ajungeam la cursuri. Stăteam mereu în prima bancă pentru a nu adormi”, îşi aminteşte Lia.
Tânăra este pasionată de fotografie încă de când era adolescentă. Soarta a făcut să îl cunoască pe istoricul şi criticul de artă Maurizio Quartieri, care a publicat mai multe articole despre operele sale în reviste de specialitate.
Din acel moment, Lia a început să fie invitată tot mai des la expoziţii, iar lucrările sale să fie cotate la un nivel ridicat. Trei dintre fotografiile sale artistice fac parte din colecţia permanentă a Galeriei Civice din Modena.
Fiecare fotografie de artă a româncei este developată în cinci formate diferite, după care ea arde negativul.
“Acest lucru îi garantează operei autenticitatea, dar şi valoarea”, spune Lia. Cel mai bun preţ pe care l-a obţinut pe o fotografie a fost de 1.200 de euro.
Acum lucrează de opt ani ca director comercial la o firmă de dezvoltări imobiliare, funcţie din care a dat o mână de ajutor Ministerului Român de Externe pentru a găsi sediul Consulatului României la Torino.

Vezi stirea completa : Monitorul de Suceva

2 comentarii:

Administrator spunea...

M-am mutat pe http://oigen.info

Te-am trecut in blogroll, astept sa ma treci si tu. Multumesc

Link: http://oigen.info
Nume: Oigen's Blog

Fulgeratorul spunea...

ok, rezolvat

căutare personalizată

Cuprins