Iti dau reducere 1% la PC Garage

21 februarie 2009

Petitie pentru sprijinirea societatii civile din comuna Marginea, jud. Suceava




Petitie pentru sprijinirea societatii civile din comuna Marginea, jud. Suceava

20/02/2009 17:46

destinatar: Administratia Nationala Apele Romane, Directia Apelor Siret, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava

Iata ce au facut niste cetateni din comuna Marginea, jud. Suceava

http://comuna-marginea.blogspot.com/2009/02/au-construit-un-pod-intr-o-zi.html


si ce rasplata au primit

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/840249/Dosar-penal-din-cauza-unui-pod/


Fundatia PACT apreciaza in mod deosebit initiativa locuitorilor din comuna Marginea si se declara dezamagita de “solutia” pe care au gasit-o autoritatile (dispunerea urmaririi penale) pentru rezolvarea acestei situatii. Aceasta rezolutie nu face decat sa adanceasca problemele locuitorilor comunei, care si asa au avut de suferit indelung de pe urma delasarii autoritatilor, astfel acestea reusind sa se sustraga raspunderii pentru aceasta situatie de nesuportat si sa continue sa ignore problema reala.

Pentru verificarea faptelor, am discutat cu satenii din Marginea si cu Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava. Amandoua partile confirma povestea, inclusiv faptul ca s-a dispus inceperea urmaririi penale. Am discutat cu cetatenii din Marginea si le-am spus ca ii putem ajuta luand o pozitie publica si au fost interesati de orice fel de ajutor le putem oferi.


Fara a instiga la incalcarea legii, Fundatia PACT considera ca autoritatile romane centrale si locale ar trebui sa gaseasca o alta solutie, amiabila si in folosul intregii comunitati afectate, pentru rezolvarea acestei situatii, in nici un caz culpabilizarea unor oameni care au avut curajul si perseverenta de a-si rezolva singuri problemele.

Echipa Fundatiei PACT lucreaza din greu, pentru a-i invata pe oameni sa-sa ia soarta in propriile maini si sa-si rezolve problemele, asa cum au facut localnicii din Marginea. De aceea suntem profund dezamagiti de reactia autoritatilor locale de a descuraja astfel de initative. Luni, 23 februarie 2009, vom trimite o scrisoare de protest, acum disponibila la http://www.fundatiapact.ro/romana/stiri/stiri-2009, pe care o vom adresa autoritatilor responsabile, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava, Bacau si Administratia Nationala a Apelor Bucuresti, Administratia Nationala a Drumurilor si Podurilor si Prefectura Suceava. Daca doriti sa va alaturati demersului nostru si sa fiti semnatarii acestei scrisori, va rugam sa semnati petitia pana luni, 23 februarie, ora 13:00.


Autor:
Roxana Florescu, Fundatia PACT, www.fundatiapact.ro

Semneaza petitia

Vezi semnaturile pentru petitia: Petitie pentru sprijinirea societatii civile din comuna Marginea, jud. Suceava

Un comentariu:

Anonim spunea...

f

căutare personalizată

Cuprins